24 Ekim 2015 Cumartesi

California Cevizi ve Cevizin faydaları

7 Ekim 2015 günü ceviz ceviz olalı böyle güzel yemekler görmemiştir sanırım. Menümüzde Cevizli dana sarma, cevizli narlı salata ve cevizli elmalı kremalı tatlı vardı tabi bir de bol bol sohbet ve kahkaha :)



Yazımı yazarken öncelikle bu etkinliği bana haber veren @ankaraetkinlik'e , birbirinden güzel fotoğraflarımızı çeken hatta beni bir de böyle çekermisiniz demelerimden sıkılmayan @lariendijital'e, yemeklerimizi yapmamıza yardım eden bize pratik yollar gösteren chefaliacikgul'e ve tabii ki ceviz hakkında bizi bilgilendiren bol bol ceviz yememizi sağlayan @californiacevizi'ne çok çok teşekkür ediyorum :)



Öncelikle neden Kaman Cevizi değil de California cevizi onu açıklayayım elimden geldiğince. Aslında ceviz cevizdir. Nereden gelmiş olursa olsun rengi açık ya da koyu olsun faydası hep aynıdır. Aslında bizim Kaman cevizimiz ile California cevizi arasında bir fark yok yani. Sadece bizim üretimimizin çoğu ev bahçelerinde yapıldığı için yeteri kadar ürün elde edemiyoruz. bu konuda da California cevizi birinci sırada çünkü ürettikleri cevizin bir kısmını tüketip geri kalan kısmını da dünyanın bir çok yerine dağıtıyorlar.



Gelelim cevizin faydalarına. Hepimiz biliyoruz ki ceviz faydalı. İster geceden suya ıslayın yiyin ister keke böreğe koyun yiyin isterseniz kahvaltıda sıcacık taze ekmek güzel demlenmiş çay ve tulum peynirinin yanında yiyin ki kesinlikle benim favorim ve önerim budur :) Peki nedir cevizin faydaları?

* Somondan sonra en büyük Omega3 deposudur.
* Kanseri önlemede büyük bir role sahiptir.
* Tip 2 diyabet hastalarında kan şekeri düzeyinin kontrol altında tutulmasını sağlar.
* Kalp ve damar dostudur.
* Fazlası kilo aldırırken kararında yemek kilo vermeye yardımcıdır.
* Kolesterolü kontrol altında tutmaya yardımcı olur.

Bunlar şu an benim sayabildiklerim ama emin oldun daha nice faydaları var bu cevizin siz en iyisi her gün bir avuç ceviz tüketin ama taze olmasına dikkat edin. Bunun için çok miktarda alıp saklamak yerine taze taze almayı veya kabuklu ceviz alıp yeneceği zaman yeneceği miktarda kırılmasını sağlayın :)

Peki biz sadece cevizin faydalarını mı öğrendik? Tabii ki hayır. Narlı yarmalı ceviz salatasından elmalı cevizli tatlıya ve hatta cevizli dana sarmasına kadar cevizi mutfağımızın baş tacı yaparak birbirinden güzel ve benim için yeni olan tatlar yapıp denedik :)



 Yapım aşamasında ortağım olan ve birlikte harika tatlar ortaya çıkardığımız sevgili Zuhal Hanım'ı sevgiyle anmasam olmaz tabii :)

20 Ekim 2015 Salı

#ankarabloggerkeşfi

Herkese merhabalar diliyorum :) Bu aralar telefonsuzum düzgünce paylaşım yapamıyorum ve tam anlamıyla boşluktayım meğer telefon hayatımın büyük bir kısmını kaplıyormuş. Bu durum iyi mi kötü mü bilemedim ama hazır telefonum yokken ben de yazmayı ertelediğim yazılarımı yazmaya karar verdim :) Elime böyle büyük bir sıkıntı hali geçemseydi ben daha uzun bir süre 5 Eylül #ankarabloggerkeşfi etkinliğini yazamazdım sanırım :)

Etkinlik sahibeleri benim çok sevdiğim @fotoro @makeupdenizozturk ve @sevdedays :) Etkinliğimiz aslında tanışma ve sohbet amaçlıydı, takip ediyorum ama tanımıyorum dediğimiz bir sürü güzel insanla taışma bol bol sohbet etme fırsatını bize sundukları için bu üç güzele çok teşekkür ediyorum :)

Etkinliğimiz Bahçeli 3. caddedeki Fabbs Cafe'de oldu ve ben de böylece yeni bir yer daha görmüş hatta çok beğenmiş oldum :) Etkinliğimizde birden fazla sponsor vardı ama ben en çok sanırım bol bol sohbet etme şansı bulduğum için bacaksız karınca Büşra'yı sevdim :) Tabi çektiği birbirinden güzel fotoğrafların da katkısı yok diyemem :)

Etkinliğimizin bir diğer sponsoru olan @tatlimocom  @fruitflowerstr ve @cookiegardenbyselen 'e de harika kekler ve çikolatalı meyveler için teşekkür ediyorum tatları hala damağımda :)



Bana çıkan güzel çiçekli toka için @koklikodesigns 'a kokulu taşlar ve sabunlar için @sabundukkani @pinkhomedesign 'a çok teşekkür ediyorum :)

Etkinliğin en sevdiğim kısımlarından biri olan hepimizin ismi için özel hazırlanmış isim kartları için @cd.eventdesign 'e çok teşekkür ederim :)

 

Bize hediye ettiği ruj şeklindeki ışıklı kalem, tavşanlı oje ve gerçekten tadını çok sevdiğim evde kardeşlerime göstermeden gizlice yediğim şekerler için @boom_design'a teşekkürü unutmamak lazım :)



Etkinlik günü o kadar çok şeker, kek, çikolata yedim ve o kadar çok şeker gibi insanlar tanıştım ki eve geldiğimde şeker komasına gireceğimden korktum :) neyse ki imdadıma ezine peyniriyle aşk yaşadığım @tazedirekt koştu. Taze süt, yumurta, peynir, ayran ve organik domatesler ben daha fotoğraflarını çekemeden bitti :)



Bu güzel etkinlik için önce etkinlik sahibelerine sonra sponsorlarımıza sonra da bol bol kahkaha atmamı sağlayan, günü gülüp eğlenip konuşmaktan bitap düşmem neden olacak şekilde bitirmeme neden olan herkese çok teşekkür ediyorum :)

Aslında bol fotoğraflı bir yazı olsun isterdim fakat o gün o kadar çok konuşup gülmekle zaman geçirmekten fotoğraf çekme kısmını atlamışım:(