9 Ağustos 2015 Pazar

Ver elini Moskova 3

Çok uzun bir yazı mı olsun yoksa parça parça olsun insanları sıkmasın mı derken Moskovayla ilgili 3. ve son yazımı paylaşıyorum sizlerle :) Aslında bıraksanız çok rahat 3 post daha yazarım ama neyse tadında bırakmak gerekiyor :) 



Bir önceki postta bol bol park bahçe gezdiğimi ve çok sevdiğimi söylemiştim. Bu posta da birkaç müze ve cadde önereyim size :)

 


İlk olarak Arbat Sokağından bahsedeceğim çünkü dışardan gelen insanların bildiği ve en çok gittiği mekanlardan biri orası. Eski Arbat ve Yeni Arbat olarak ikiye ayrılmış olan sokaktan en çok eski olanını beğendim:) Ben bizim İstiklal caddesine benzettim ama çok alakasız olduğunu söyleyenler de var :) Sokakta bol bol ressam ve her yerde yapılmış yapılan resim görebilirsiniz. İsterseniz kendi resminizi de dakikalar içersinde kah komik biçimde kah olduğunuz gibi yaptırıp güzel bir Moskova hatırasına sahip olabilirsiniz ama size küçük bir tavsiye bu işe girişmeden önce güzelce pazarlık yapmayı unutmayın :) Ayrıca burada bol bol kafe ve restoran var. Ben gidip görmesem de meraklısına duyurulur Hard Rock Cafe de bu sokakta bulunuyor :)

Tarih seven biriyseniz kesinlikle Zafer Parkını ve içinde bulunan müzeyi gezmelisiniz.



  

Moskova kadar gelmişken Balşoy Tiyatrosuna uğramadan hatta orada bir gösteri izlemeden gitmeyin derim. Maalesef ben ne Balşoy'da ne başka bir Tiyatroda bilet bulamadım. Biletleri gitmeden internet üzerinden temin ederseniz çok daha rahat edersiniz.

Müzelere devam diyorsanız gelmişken Uzay Müzesine de bir uğrayın. Zaten içerisi çok eğlenceli zaman nasıl geçiyor anlamıyorsunuz çıkışta da çok yakında olan VDNH (BDHX- VEDENHA) parkına bir gidin derim ben :)



Son olarak bu da benim yurdum :) orta kısım okul olarak kullanılıyor ama yaz zamanı olduğu için ders yoktu ve içerisi hep sakindi :) keşke dışı kadar içi de güzel olsaydı ama neyse :)




Elimden geldiğince hem gideceklere rehber olmak hem sizlere Moskova'yı tanıtmak hem de kendime geriye dönüp bakınca güzel günleri hatırlamamı sağlayacak bir şey bırakmak istedim :) Umarım sizleri sıkmamışımdır :) Yeni yerlerde görüşmek üzere :)