27 Aralık 2014 Cumartesi

Clarins Ombre Fondante Yeux

Selam kızlaaaar! nasılsınız iyi misiniz merak içersindeyim :) Evde herkes hasta ve tek sağlam kişi olarak onlara bakma zorunluluğu maalesef benim üzerimde.Bir de finallerim başlayacak onun stresini yaşıyorum. Anlaşıldığı gibi zor bir hafta olacak benim için. Neyse sağlık sıhhat yerinde olsun gerisi bir şekilde halledilir :)



Bugün sizlere uzun süredir elimde olan Clarins'in krem farlarını tanıtmak istedim. Clarins Ombre Fondante Yeux ismi ile geçiyor benim elimdeki seri. Tüp şeklinde olan bu farlara daha önce çok fazla fırsat verdiğimi söyleyemem ama son zamanlarda pembeli morlu makyajı daha çok sevdiğimden kullanmaya başladım.Bu arada benim elimde bulunan renkler açık pembe ve açık mor şeklinde. İçerisinde hafif bir sim bulunduruyor. 05 ve 07 şeklinde numaralandırılmış.



Farların tüp şeklinde olması kolay bir şekilde almanızı sağlıyor bence. Ama farların sürümü konusunda sorun yaşıyorum diyebilirim. rengini tam veremiyorum sürerken. Elimle sürmeye çalıştığımda rengi elimde kalıyor kremi göz kapaklarıma gidiyor adeta. Onun için biraz zorluk yaşadım.




Kalıcılık konusunda ise başarılı bir ürün. Sabah yaptığım makyaj akşama kadar kalıyor. Ayrıca sürerken ya da makyajın üstünden saatler geçtikten sonra topaklanma yapmıyor.


 
Bunlar benim makyajımdaki hali :) Umarım size yansıtabilmşimdie ve umarım beğenmişsinizdir. :)

Herkese mutlu hafta sonlarıııı :)

23 Aralık 2014 Salı

Ne Okuyorum? -Kaiken


Merhabalar merhabalar! :) Ne dinliyorum, ne izliyorum ve tabi ki ne okuyorum hakkında yazı yazma işini çok sevdim ben. Belki yazılan makyaj yazıları daha fazla ilgi görüyor ama olsun ben böylece hem kendimi hem de ilgi alanımdaki şeyleri tanıtmış oluyorum sizlere. 

Jean Cristophe Grange! Bana gerilim-maceran kitaplarını sevdiren kişi oldu kendisi. Bu aralar elimden düşüremiyorum Kaiken'i. Çok başarılı bir roman ve yazarın Japonya hakkında verdiği detaylar hem sizin bir çok konuda bilgi sahibi olmanızı sağlıyor hem de ne kadar emek verip, ne kadar çok araştırma yapmış olduğunu bize gösteriyor. Romanda Fransa'da evsizler yurdunda büyümüş bir polis memurunun üstünde durduğu bir dava ve kendi ailesinin başına gelenler anlatılıyor.


Romanın adının Kaiken olması kahranımız Passan'ın bir Japonya tutkunu olması, karısının bir Japon olması ve olayın can alıcı kısmının Japonya'da geçmesinden kaynaklanıyor. Ayrıca bir tür Japon hançeri olan Kaiken romanda önemli bir role sahip. Kitap Passan'ın uzun süredir peşinde olduğu bir hermafrodit hastasının hikayesiyle başlıyor. Saldırıların evine yönelmesiyle Passan kendisi gibi evsizler yurdunda büyümüş bu hastanın peşinden gitmeye ve ondan kurtulmaya çalışırken olaylar boyut değiştiriyor ve evine düzenlenen saldırıların kaynağının o değil de en yakın arkadaşı olduğu çıkıyor. Aslında çıkıyor denmemeli çünkü bir kaç satır sonra olaylar tekrar değişerek yapılan saldırıların sebebinin karısı olduğu ve bunu yapan kişinin Japonya'dan intikam için gelen kendi çocuklarının taşıyıcı annesi olduğu ortaya çıkıyor.

Bu satırları okuduğunuz zaman olaylar size fazla karışık gelebilir ama Grange'ın satırlarını okuduğunuzda her sayfada hayrete düşüp yeni bir kurgu ve yeni bilgilerle karşılaşıyorsunuz. Merak ve heyecan duygusunu sonuna kadar harekete geçiren Kaiken gerilim tarzını sevenlerin kesinlikle okuması gereken bir kitap.

Unutmadan söyleyim bu kitabı kütüphane gibi sessiz yerlerde okumayın çünkü istemsiz olarak -haa -yok artık! -vay be gibi sözcükler ağzınızdan kendiliğinden çıkıyor. :)

21 Aralık 2014 Pazar

Nivea Suya Dayanıklı Göz Makyaj Temizleyicisi

Herkese merhaba! :) bildiğiniz gibi hala kendime bir çizgi çizmiş ve o doğrultuda blog yazabilmiş değilim. maalesef şu şu günlerde yazacağım dediğimde o gün kendime başka bir iş çıkartıyorum ve blog yazılarım hep erteleniyor. Bu durumun en önemli sebeplerinden biri de fotoğraf çekme konusunda sıkıntı yaşıyorum. yazılarım tam olsa bile fotoğraf eksikliği yüzünden yayınlayamıyorum beklemeye bırakıyorum. 

Neyse gelelim biz asıl konumuza. Bugün Nivea'nın suya dayanıklı göz makyajı temizleyicisi hakkındaki görüşlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi makyaj temizleme konusu cilt sağlığımız açısından büyük bir önem taşıyor. Ayrıca makyajla uyumak gece hem yastıklarımızı rezil bir hale getiriyor hem de sabah kalktığımızda akmış rimeller kaymış linerlarla canavar gibi görünmemize neden oluyor :) Bu sebeple uyumadan önce makyajımızı temizleyerek gerekli cilt bakımlarımızı yapmamız hem sağlığımız hem de görüntümüz için önemli. Ben uzunca bir süredir Nivea'nın göz makyajı temizleyicisini kullanıyorum ve açıkcası kendisinden pek memnun değilim.

                                         

1. Kendisi fazlasıyla gözümü yakıyor. göz kapaklarımı ne kadar sıkı kapasam da açtığımda uzunca bir süre gözleim yanıyor.

2. Temizleme konusunda büyük bir başarıya maalesef sahip değil. Bir parça pamuğa döküp gözlerimi onunla temizlemeye çalışıyorum ya da elime alıp yüzümü yıkamaya çalışıyorum ama ikisinde de güzel bir sonuç elde edemedim. Gözümün etrafı ve kirpik diplerim siyah makyaj kalıntılarıyla dolu oluyor temizleme işlemi bittiğinde :(

Henüz bitmedi ama bittiğinde bir daha alacağımı pek sanmadığım bir ürün oldu maalesef.
Eğer bu konuda önerileriniz varsa kesinlikle dinlemeye açığım paylaşabilirsiniz :)